Sinusi (Paranazalni sinusi je potpun naziv) su šupljine u kostima lica i lobanje, ispunjene vazduhom i obložene sluznicom. Razlikujemo pet parnih sinusa i to: Frontalni - iznad oka i nosa, Etmoidalni kod korena nosa - između očiju, Maksilarni - sa obe strane nosa, Sfenoidalni - duboko iza nosa i Sinusni par koji se nalazi iznad gornje vilice.

Sinusitis i homeopatija

Upala sinusa može biti akutna, subakutna i hronična. Upala može da nastane posle obične virusne infekcije. Alergija je čest uzročnik kod upale sinusa.Sluznica nosa je otečena i ne dozvoljava se drenaža kroz nosne šupljine kao i protok vazduha.

Upala sinusa se odlikuje začepljenošću i curenjem nosa, bolom u grlu, temperatutra je povišena, prisutna je i glavobolja i gubitak čula mirisa. Nelečene i česte upale sinusa dovode do hronične upale.

Homeopatija je odlična prirodna metoda za tretiranje i lečenje upale sinusa.

 

Neki od homeopaskih lekova koji se primenjuju kod problema sa sinusima:

KALIUM BICHROMICUM - sekret je vrlo gust, rastegljiv, žuto-zeleni koji se sliva u grlo. Bolovi se javljaju u čeonom delu, korenu nosa i javlja se zamućeni vid. Pritisak na bolno mesto i toplota ublažavaju bol.

Sinusitis i homeopatija

HEPAR SULPHUR - sekret iz nosa je zelen ili žut i neprijatnog mirisa. Osobama sa upalom ne prija izlaganje vetru, promaji. Glavobolja se javlja ujutru, jača je od okretanja glave, ne prija im vožnja automobilom, nošenje kape čak i pomeranje očiju. Razdražljivi su i preosetljivi na bol.

PULSATILA - ujutru po buđenju gust i žut sekret. Ne može da spava od začepljenosti nosa dok ujutru sekret krene da curi. Pacijentima ne prija u toplom i u zatvorenom. Prija im šetnja po svežem vazduhu. Raspoloženje im je promenljivo i traže pažnju, plačljivi su.

SILICEA - odlična za drenažu sekreta i za hroničnu upalu. Bol je pulsirajući i oštri, češće na jednoj strani, bolje im je od toplog i pritiska. Ne prija im vlažno vreme, hladnoća, kretanje, saginjanje.

Homeopatija se pokazala kao odličan metod rešavanja sinusitisa - bez neželjenog dejstva - brzo i efikasno.

 

 

Homeopatija Lena © Copyright 2016 - Beograd