TREMOR predstavlja poremećaj nervnog sistema (neurološki poremećaj) što prouzrokuje ritmično pomeranje nekog dela tela.Tremor može da obuhvati bilo koji deo tela, ali drhtanje najčešće se javlja u rukama pogotovo kada se rade neke najjednostavnije radnje kao što je ispijanje vode iz čaše, pisanje i brijanje. Tremor takođe može da zahvati glavu, glas, ruke ili noge. On se pogoršava tokom vremena. Tremor nije prouzrokovan nekim ostalim bolestima, ali ga povezuju sa Parkinsonovom bolešću.

Homeopatski lekovi za tremor

UZROCI - Oko polovine slučaja prouzrokovano je genetskom mutacijom. Ova forma teemora je poznata kao Familijarni tremor. Nije još poznato šta izaziva tremor kod ljudi bez genetske mutacije.

Istraživanjem je otkriveno da promenama u specifičnim delovima mozga mogu da poboljšaju stanje tremora.

SIMPTOMI - Počinje postepeno, gore od pokreta.Obično se javlja u rukama prvo, zahvatajući jednu ruku ili obe. Može da se pogorša od emotivnog stresa, umora, kofeina ili ekstremnih temperatura.

 

HOMEOPATSKI LEKOVI

AGARICUS MUSCARUS 200 - Veoma je efektivan u lečenju tremora. Kako pomaže u tretiranju tremora ruku tako i utretiranju tremora glave i jezika. Tremor jezika daje za rezultat dezorjentisani govor. Neki pacijenti mogu imati sladak ukus u ustima. Pacijenti su veoma osetljivi na hladno vreme i uvek im je gore od hladnog vremena.

GELSEMIUM 10M - Tremor je praćen prekomernom slabosti mišića.

ZINCUM METALICUM 200 - Osobe koje imaju slabe nerve i koji su veoma osetljivi na buku.

PHOSPHORUS 200 - Osobe koje su ekstremno osetljive na spoljne uticaje kao dodir, svetlost, mirisi i buka.

SILICA 200

PLUMBUM METALICUM 200

 

 

 

Homeopatija Lena © Copyright 2016 - Beograd