Vaginalna gljivična infekcija takođe znana i kao kandidijaza je čest problem kod žena prozrokovana bujanjem gljivice candide albicans.Gljivica se normalno nalazi u organizmu ali je pod kontrolom "drži" lactobacillus bakterija.
Zdrav imuni sistem će održavati balans između gljivice i bakterije ali ako se taj balans poremeti glivice tada počinju da bujaju.

gljivicne infekcije i homeopatija

Ono što dovodi do povećanog rasta candide su upotreba antibiotika, kontraceptivne pilule, upotreba steroida, rafinisani šećer, brza hrana, proizvodi od belog brašna, čak i med i previše voća.

Za rešavanje ovog problema jako je bitno držati dijetu i ne koristiti gore pomenute lekove.Čak i hormonalne promene tokom trudnoće i period pred menopauzu mogu biti okidači za kandidijazu.

Kandidijaza može da izazove sledeće simptome :problem sa digestivnim traktom kao što je bol, gasovi, zatvor, dijareja.Svrab po koži, vagini ili rektumu, problem sa kožom kao što su akne i ekcem. Reproduktivni problemi, neplodnost ili slab libido, bolne menstruacije. Promene raspoloženja kao što je anksioznost, depresija i slaba koncentracija.

HOMEOPATSKI TRETMAN za vaginalnu kandidijazu obično dovodi do olakšanja za nedelju dana ali tretman treba sprovoditi u narednih 3-5 meseci dok se ne eliminiše problem i sprečiti da se opet pojavi.

HOMEOPATSKI LEKOVI za lečenje candide:

- Mercurius solubilis
- Arsenicum album
- Kreosatum
- Calc.carb.
- Sepia
- Nat. mur.

 

Homeopatija Lena © Copyright 2016 - Beograd