Emocionalne traume mogu da nam se odraze na život i izazovu bolest, ogrančavaju nam slobodu izražavanja time što potiskuju i poriču naša osećanja straha, besa, tuge gubitka. One čine osnovu onoga što nazivamo bolest, a razrešavanjem tih osećanja možemo bolest izlečiti.

Homeopatija lecenje trauma

Konvencionalna lekarska praksa obično je usmerena na lečenje fizičkih posledica traume, a ne obraća pažnju na uzroke tih posledica jer se veruje da je svaka bolest fizičke prirode. Dijagnozu postavljaju na osnovu fizičkih znakova, a zatim se ti isti znakovi negiraju lekovima i omogućava se rast unutrašnjoj traumi koja može da dobije ogromne dimenzije. Homeopatski lekovi „oponašaju“ unutrašnje traume.Oni podsećaju telo da se od njih“ odlepi“ i da ih „razgradi“ kako bi mogle prirodno da nestanu.Oslobađanjem unutrašnje traume,njene spoljašnje posledice,odnosno bolest, iščezavaju. Prirodno su izlečene unutrašnjom isceliteljskom ineligencijom-imunološkim sistemom.

Najčešće korišćeni homeopatski lekovi koji se koriste za emocionalne traume su NAT MUR, čije je glavno osećanje da će biti ostavljena ili izdata ili razočarana osobom koju voli. Ima strah od emocionalnog povređivanja ili razočaranja.

IGNATIA - najčešće ženski lek. Koristimo ga kada je neizmerna tuga zaglavljena ili kada traje nenormalno dugo ili stvara simptome bolesti.

PHOSPHORIC ACID - lek za žalost, kada je pacijent preplavljen ovim osećajem zbog pretrpljenog gubitka i nije u stanju da se nosi sa tim.

 

 

 

Homeopatija Lena © Copyright 2016 - Beograd